Logg inn

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Joomla - veien videre

I dette året har vi fått flere oppgradering av Joomla! CMS, det begynte med noen sikkerhetsoppgraderinger på 3.5 og hoppet kjapt opp på 3.6 der vi denne uken fikk publisert 3.6.5. I tillegg til sikkerhetstetting var det også tre bugfix i denne.

Hva skjer så videre med Joomla! CMS?

Det arbeides allerede med den nye versjon 3.7, prosjektet har fått en ny ansvarlig og de publiserer snart testversjoner slik at utviklere og designere kan teste funksjoner og sikkerhet før planen sier at "Stable Release" skal slippes 28. mars. 2017.

I tillegg til en rekke mindre endringer er det tre større tekniske endringer som angår routing, custom fields og association manager, alle tre ting som de fleste ikke trenger å tenke så mye på.

Men det blir også endringer i hvordan administratoren ser ut, bedre brukervennlighet og et antall mindre forbedringer som er lagt inn som ønske av brukerne.

Joomla 3 vil se EOS (End of Support) først i slutten av 2018. Se utkast til utviklingsplanen her.

Parallelt med løpet for Joomla 3.x arbeides det allerede med den neste store oppgraderingen; Joomla 4. En rekke store tekniske endringer skjer også i denne oppgraderingen, men for "vanlige brukere" blir det mest å merke på enklere installasjon, enklere konfigurasjon i administratoren, enklere å konfigurere moduler, bedre mediamanager (bilder og videre etc.) og mye mer. Hovedfokuset for Joomla! 4 skal være å gi sluttbrukerne en langt større brukervennlighet.

Mer om hva som skjer i Joomla! 4 kan du lese her.

 

Supportavtale

JKWEB anbefaler alle kunder en årlig webmasteravtale for support og sikker drift av hjemmesidene.

Det er tre ulike servicenivåer på avtalene. Avhengig av størrelse og kompleksitet på løsningen, samt individuele behov, finner vi et servicenivå du vil bli fornøyd med.

Les mer om våre tjenester.